zondag 9 september 2012

De toekomst volgens KP: verbinding & communicatie

Zorgverzekeraar Kaiser Permanente, één van de grootste in de VS, heeft haar visie op de zorg van de toekomst in een video samengevat (zie onderstaand).

Kaiser Permanente (KP) is een Health Maintenance Organisation (HMO) en is dus méér dan alleen een zorgverzekeraar: ze heeft ook medici in dienst die in KP-ziekenhuizen en gezondheidscentra werken. Daardoor hebben termen als Preventie, EPD en eHealth een andere klank: de investeringen op deze gebieden vloeien op termijn weer terug in de eigen kas.


Kijk ook naar deze video van Microsoft over de toekomst van de zorg - en zoek de verschillen. Of lees dit kritische commentaar.

Voor investeerder Vinod Khosla gaat dit nog niet ver genoeg. Voor hem kan 80% van de artsen beter vervangen worden door goede algoritmes. Het leverde hem wel de nodige reacties op (en hier). Te provocatief en te Amerikaans allemaal? Zeker, maar dat is geen reden om hem niet serieus te nemen. Daar waar oorzaak en gevolg van een symptoom bekend zijn, moeten we nieuwe wegen durven te gaan (zie ook mijn boek daarover).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten