woensdag 5 januari 2011

Daar zijn ze dan: thuismeters verbonden met iPhone en iPad

Je kon er op wachten, maar nu druppelen ze binnen. De eerste thuismeters die aan een iPad, iPhone of welke slimme telefoon ook gekoppeld kunnen worden, zijn gespot.

Een glucosemeter van Sanofi Aventis was er al, en ook de iStethoscope, nu is er ook een bloeddrukmeter van de firma iHealth (klopt, voor de iPhone en de iPad). Kosten: $ 99,95.


Het broertje hiervan komt van Withings: een bloeddrukmeter en een WiFi Weegschaal (€ 129). Mij maakt het overigens niet uit of er nu aan een iPhone, Blackberry of Android toestel gekoppeld wordt; volgens experts is Android wel het meest geschikt voor Medische App', want 'Android is a strong contender for use in medical devices that don’t require the highest level of software reliability, and whose pricing can support the required hardware. It strikes a good balance between functionality, resource requirements, and productivity, and has the additional advantage of building on the huge and thriving Linux ecosystem.'

Firma AliveCor tenslotte klikt een huls om de iPhone waardoor het een ECG wordt:Aanvulling op 10 januari 2010:
En wat staat ons nog te wachten in 2011 e.v.? De CES (Consumer Electronics Show) in Las Vegas laat zien wat fabrikanten in petto hebben. Veel wordt verwacht van de nieuwe versie van het platform van Google, Android 3.0.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten