vrijdag 13 februari 2009

Siftables, Poken, MedStick en het EPD

Hoe gaat het EPD er uit zien? Blijft het bij papier, wordt het een internetpagina (Google Health, Microsoft HealthVault, VWS), een USB Stick (MediKeeper of MedStick) of toch geheel iets anders? Een Siftable misschien?

Een Siftable is een heel klein computertje wat reageert op een andere Siftable. Het is ontwikkeld door het gerenommeerde MIT en tot nu toe is er vooral mee gespeeld (zie onderstaande video van TED). Stel: Siftable 1 (S1) is geprogrammeerd als drumstel en S2 is een volumeregelaar. Als nu S2 in de buurt komt van S1 verandert het volume van het drumstel. Of het ritme (S3).


Zo lijkt een Siftable op een Poken (een elektronisch visitekaartje dat on-the-fly gegevens uitwisselt met een andere Poken), maar het kan duidelijk meer. Kan dit apparaatje niet een aantal nog niet opgeloste vragen van het VWS-EPD oplossen: veiligheid, bescherming tegen virussen, werking LSP/RSP, toegang (UZI-Pas), eigenaarschap en uitwisselbaarheid van gegevens...? Het is maar een gedachte. Of kunnen we ook het EPD beter maar meteen opbergen in de Mobiele Telefoon?

En de dokter? Die krijgt er een Zesde Zintuig bij zodat zij (of hij) al die data veel makkelijker kan verwerken (?).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten