maandag 24 september 2007

Rathenau verwacht high-tech revolutie


Het Rathenau Instituut (> Link) roept op tot een debat tussen overheid, de medische industrie, zorgverleners, verzekeraars, en patiënten, over 'Ambient Intelligence', een revolutionaire technologie waarbij patiënten zelf met minuscule computers de zorg voor hun gezondheid gaan beheren.

Chips in muren, gebruiksvoorwerpen, kleding of zelfs het lichaam, ze weten welke patiënt waar is en hoe het met hem is. Ze kunnen ingrijpen als dat nodig is, door automatisch medicijnen toe te dienen of een ambulance te bellen. Het zijn een paar voorbeelden van een toekomst waarin de gezondheidszorg zoveel mogelijk door computers wordt overgenomen, op welke plek dan ook. De beloften zijn groot. Patiënten krijgen zorg op maat. Ze kunnen langer zelfstandig blijven, hun leven wordt comfortabeler, gemakkelijker, veiliger. Ook de kosten van de zorg kunnen omlaag.

Meer lezen? Klik hier (> Link) voor het persbericht en een link naar het boek 'Ambient intelligence: toekomst van de zorg, of zorg van de toekomst?'.
Wilt u in contact komen met bedrijven die niet alleen schrijven over miniaturisering maar er ook aan werken? Kijk dan eens bij bijvoorbeeld het Holst Centre (> Link).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten