maandag 29 juli 2013

Spiegels, de nieuwe toegang tot de gezondheidszorg

Wat is de overeenkomst tussen de toekomstvoorspellingen voor de gezondheidszorg van Microsoft, Philips, Kaiser Permanente en MIT? De spiegel...

Kijk maar eens naar de video's van Microsoft (of deze), KP en MIT over die toekomst en naar VitalSigns van Philips. De spiegel met daarachter een camera die metingen van ons lichaam meet wat we niet eens merken. We hoeven geen apparaat aan te zetten en geen meetwaarden door te sturen - alles verloopt onopvallend, alsof het er altijd al geweest is. Dit fenomeen wordt ook wel 'ubiquitous computing' genoemd (of pervasive computing, ambient intelligence, of everyware).

Deze spiegels zijn voor mij voorbeelden van wat Manhattan Research voorspelt over sensoren in de gezondheidszorg: 'continuous and non-invasive'. Vaak wordt dan gedacht aan pleisters, flexibele sensoren (tatoeages als die van MC10) en sensoren die onder de huid worden aangebracht en recentelijk ook sensoren in auto's (stuur, stoel), maar deze spiegels horen voor mij ook in dat rijtje thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten