woensdag 14 juli 2010

GoogleTV als schakel in Zorg-op-Afstand

Google komt rond de jaarwisseling met haar eigen TV: Google TV. Sony en Samsung zijn al gestrikt als hardware leveranciers - de rest zal snel volgen. (Philips was al op de markt met haar eigen Net TV) Het hoe en waarom van Google wordt in deze post prima uitgelegd.

Wat kan dit betekenen voor Zorg Thuis? Dat betekent op de eerste plaats de definitieve doorbraak voor Het Web in de huiskamer. Dat betekent dat daarmee een van de barrieres voor Zorg-op-Afstand wordt weggenomen. Om medische apparaten in huis te kunnen laten communiceren met apparaten buiten het huis, is een internetaansluiting op de plek waar de meeste medische apparaten in huis staan noodzakelijk (natuurlijk kan die communicatie ook via een draadloze verbinding plaatsvinden, of via een analoge telefoonlijn, maar draadloos via GSM is duurder en WiFi is niet overal aanwezig en mogelijk, en analoge telefoonlijnen zijn op hun retour).De kosten voor het verlengen van de internetaansluiting naar de huiskamer komen dan niet meer voor rekening van Zorg-op-Afstand, maar vervallen omdat ze betaald worden door Fun-op-Afstand...! Daarnaast worden we verlost van allerlei extra kastjes en kabels doordat al die kastjes en kabels nu in die ene kast die TV heet gestopt worden. Mijn advies: heb je nog geen Oranje TV gekocht; wacht dan nog even op de Google TV.

Aanvulling 1 augustus 2011:
Google TV is nog geen succes. Consumenten zijn niet lovend over hun ervaringen en de grote mediaconcerns doen nog niet mee, bang om geld te verliezen aan Google. Ondertussen brengen andere fabrikanten TV's op de markt met dezelfde functionaliteit als Google voor ogen stond. In Frankrijk lijkt IPTV (een 'betere' vorm van internet TV) erg aan te slaan. Belangrijke reden: het vormt standaard een onderdeel van een internet-abonnement.

1 opmerking:

  1. Jeroen, vind je het leuk als moderator mee te doen aan de linkedIn groep Zorg op afstand?

    Zullen we weer eens afpsreken?

    Aad van Fulpen, Herrie.nu

    BeantwoordenVerwijderen